Go Back
+ servings
Fyra små kakor med gräddfrosting på en vit tallrik.
Print
5 av 4 röster

Saffransmuffins med apelsincrème

Saffransmuffins med apelsincrème är helt optimalt att ha till julfikat eller adventsfikat. Helt anpassat till lchf och naturligt glutenfritt.
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

Saffransmuffins

  • 0,5 g Saffran
  • 4 ägg
  • 0,75 dl Sötning
  • 125 g Smör
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Kokosmjöl
  • 1 floz Vaniljpulver
  • 1 dl Grädde
  • 0,5 tsk salt

Apelsincrème

  • 200 g Färskost (rumstempererat)
  • 50 g Normaltsaltat smör (rumstempererat)
  • 0,5 dl Sötning
  • Skalet av en ekologisk apelsin

Instruktioner

Saffransmuffins

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Förbered en plåt med 10-15 muffinsformar.
  • Vispa ihop ägg och sötning till ett riktigt fluff.
  • Blanda de torra ingredienserna utom saffran i en egen bunke.
  • Smält smöret tillsammans med saffranet. Detta gör att smakerna kommer fram ännu bättre.
  • Blanda äggvisp, smör och grädde.
  • Vispa ner de torra ingredienserna.
  • Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Du kan känna med en tandpetare i mitten av någon efter kanske 16 minuter. Om det fastnar smet på tandpetaren så behöver de gräddas en stund till. Om det inte fastnar något så är de klara.
  • Ta ut och låt svalna på ett galler.

Apelsincrème

  • Vispa ihop alla ingredienser till ett riktigt fint fluff. Använd med fördel en köksassistent.
  • Spritsa sen på lite crème på muffinsarna. Jag personligen tycker det är smidigare att ta bort pappret först.
  • Ät och njut!
    Fyra cupcakes med gräddfrosting på en vit tallrik, en hand pekar på en av dem.