Go Back
+ servings
En skål med gul soppa och en tallrik med smörgåsar med grönsaker på.
Print
4,86 av 7 röster

Saffransfisksoppa

Saffransfisksoppa är en av mina absoluta favoritsoppor. Fantastiskt goda smaker och värmer alla dagar i veckan. Variera dig med goda fisksorter.
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lunch, Middagstips, Soppa
Kök: Skandinaviskt
Keyword: matig soppa, mättande soppa, värmande soppa
Yield: 6 portioner
Calories: 363kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 400 g Torskfilé
  • 1 knivsudd Cayennepeppar
  • 1 tsk Timjan, torkad
  • 3 dl Grädde
  • 7 dl Fiskbuljong
  • 1,5 dl Vitt torrt vin
  • 0,5 g Saffran
  • 150 g Fänkål
  • 150 g Palsternacka
  • 150 g Rotselleri
  • 150 g Morot
  • 150 g Kålrot
  • 2 msk Hackad dill
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och tärna alla grönsakerna i 1 cm stora tärningar.
  • Fräs grönsakerna i en kastrull i olivoljan. De ska bara bli lite mjuka.
  • Pressa i vitlöken, lägg i timjan och saffran och rör om.
  • Slå på det vita vinet och låt puttra någon minut så att alkoholen får avdunsta.
  • Slå på buljongen och grädden.
  • Låt soppan stå och sjuda tills det att grönsakerna är mjuka.
  • Skär fisken i lagom bitar, cirka 2x2 cm tjocka bitar och lägg ner i soppan.Smaka av med cayenne, svartpeppar och salt.
  • Blanda ner lite hackad dill för att toppa av.

Nutrition

Kalorier: 363kcal | Kolhydrater: 16g | Protein: 17g | Fett: 24g | Fiber: 4g