Go Back
+ servings
Ett bröd av råg med skivor placerade på en träskiva.
Print
3,67 av 18 röster

Ruudelicious-bröd

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 23
Author: Ruudelicious_LCHF

Materials

  • 75 g Pumpakärnor
  • 75 g Solroskärnor
  • 50 g Valnötter
  • 50 g Mandlar
  • 3 dl Pofiber
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 msk Bakpulver
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 5 dl Gräddmjölk

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 175 grader. Gör iordning en brödform med bakplåtspapper. Om du knycklar ihop det först är det lättare att forma till.
    En hand som håller ett ihopknölat brunt papper framför en gyllene form.
  • Mal pumpakärnor, solroskärnor, valnötter och mandlar i en mixer med knivar. Tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna och kör ett par varv så det blandar sig. Det är smidigt att sätta mixerskålen direkt på vågen och nollställa den. Så kan man hälla ingredienserna direkt i.
    Philips köksskala med digital display och viktkapacitet på 5 kg.
  • Mät upp 5 dl gräddmjölk i en behållare och 4 ägg i en skål. Tillsätt de blöta ingredienserna och mixa direkt tills allt har blandats och det är en jämn smet. (Den blir kladdig men mer stabbig ju längre den får stå) Fördela smeten jämnt i brödformen och grädda längst ner i ugnen i 60 min.
    Tre ägg i en skål och en mätbägare med mjölk bredvid en matberedare med mjöl.
  • Ta ur och låt svalna något, stjälp ur formen och ta sedan bort bakplåtspappret och låt svalna helt. Om det ligger kvar i formen medans det svalnar bildas kondens och ytan blir blöt. Skär tunna skivor och frys in om du inte ska använda direkt. Ta sedan ut och använd vid behov. Jag brukar lägga en skiva direkt i brödrosten och det blir väldigt gott men det går bra att låta det tina också. Smaklig spis!
    En skiva rågbröd med ostskivor och en kvist persilja på toppen.