Go Back
+ servings
Rulltårta med hallon och gräddfyllning, skuren i tre bitar på ett bakplåtspapper.
Print
Inga röster än

Rulltårta med hallon

Saftig LCHF-rulltårta med hallon och mascarpone – glutenfri, sockerfri och enkel att baka. Perfekt som fika eller som somrig bakelse med grädde!
Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: glutenfri bakning, glutenfri rulltårta, sockerfri rulltårta
Yield: 8 bitar
Calories: 218kcal
Author: Lari Salminen

Materials

Rulltårta:

  • 4 st ägg
  • 1 ⅓ dl mandelmjöl
  • dl sötning
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver

Fyllning:

  • 200 gram mascarpone
  • 100 gram hallon
  • 3 msk sötning
  • 1 krm vaniljpulver

Dekoration:

  • Grädde
  • Bär

Instruktioner

Fyllning

  • Koka upp hallonen om de är frysta.
  • Blanda med hälften av sötningen.
  • Blanda mascarpone med resten av sötningen samt vaniljpulver.

Rulltårta

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp.
  • Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut – även om formen är större). Tänk på att inte göra den för tunn.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och kontrollera att bottnen har stelnat helt innan du tar ut den.
  • När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.
  • Bred på mascarpone försiktigt på bottnen.
  • Fördela därefter över hallonen (om det är färska går det fint att använda dom som dom är eller mosa).
  • Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt).
  • Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl. Håller i ca 2-3 dagar i kylskåp.
  • Serveras antingen som den är eller som en bakelse! Skär då rulltårtan i bitar, toppa med vispad grädde (gärna lite sötad) och bär.

Nutrition

Kalorier: 218kcal | Kolhydrater: 11g | Protein: 5g | Fett: 20g | Fiber: 3g