Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3,15
av
7
röster
Rotmos
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Tillbehör, Vegetariskt
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
200
g
kålrot
200
g
morot
200
g
blomkål
1
dl
Grädde
1
dl
mjölk (Standard)
150
g
smör (Normalsaltat)
1
knivsudd
malen muskot
salt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Skala och skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Värm under tiden upp mjölken och grädden tillsammans med smöret i en kastrull vid sidan av.
När grönsakerna är mjuka, mosa dem med en stöt eller mixa med en stavmixer.
Tillsätt gräddmjölken lite i taget tills du har en konsistens som passar dig.
Krydda med muskot, salt och peppar.
Servera med nylagad korv.