Go Back
+ servings
Tallrik med rotmos, röda äpplen och en bit kött på en mönstrad tallrik.
Print
3,15 av 7 röster

Rotmos

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g kålrot
  • 200 g morot
  • 200 g blomkål
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl mjölk (Standard)
  • 150 g smör (Normalsaltat)
  • 1 knivsudd malen muskot
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
  • Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  • Värm under tiden upp mjölken och grädden tillsammans med smöret i en kastrull vid sidan av.
  • När grönsakerna är mjuka, mosa dem med en stöt eller mixa med en stavmixer.
  • Tillsätt gräddmjölken lite i taget tills du har en konsistens som passar dig.
  • Krydda med muskot, salt och peppar.
  • Servera med nylagad korv.