Rotfruktsgratäng
En rotfruktsgratäng är alltid gott som tillbehör till en fin köttbit. Denna rotfruktsgratängen är gjord utan potatis så att den funkar för LCHF.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time40 minuter minuter
Total tid1 timme t
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Kastrull
Ugnsfast form
Kockkniv
Skärbräda
- 150 g kålrot
- 200 g kålrabbi
- 100 g morot
- 3 dl Grädde
- 100 g parmesanost
- 100 g mozzarellaost
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk torkad timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär upp alla grönsaker i ungefär 0,5 cm tjocka bitar.
Lägg dem i en kastrull och pressa i vitlöken och lägg i timjan.
Slå på grädden och koka upp. Låt puttra på svag värme cirka 20 minuter tills rotfrukterna nästan är helt genommjuka.
Blanda i riven parmesan och mozzarella och låt det smälta.
Smaka av det hela med salt och peppar.
Häll upp i en ugnsfast form och släng in den i ugnen i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.