Go Back
+ servings
Grillad oxfilé serverad med rotfruktsgratäng och sås på en tallrik.
Print
4,45 av 9 röster

Rotfruktsgratäng

En rotfruktsgratäng är alltid gott som tillbehör till en fin köttbit. Denna rotfruktsgratängen är gjord utan potatis så att den funkar för LCHF.
Förberedelser20 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Kastrull
  • Ugnsfast form
  • Kockkniv
  • Skärbräda

Materials

  • 150 g kålrot
  • 200 g kålrabbi
  • 100 g morot
  • 3 dl Grädde
  • 100 g parmesanost
  • 100 g mozzarellaost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala och skär upp alla grönsaker i ungefär 0,5 cm tjocka bitar.
  • Lägg dem i en kastrull och pressa i vitlöken och lägg i timjan.
  • Slå på grädden och koka upp. Låt puttra på svag värme cirka 20 minuter tills rotfrukterna nästan är helt genommjuka.
  • Blanda i riven parmesan och mozzarella och låt det smälta.
  • Smaka av det hela med salt och peppar.
  • Häll upp i en ugnsfast form och släng in den i ugnen i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.