Go Back
+ servings
En gryta med rosmarinkyckling, grönsaker och krämig sås i en metallpanna.
Print
5 av 2 röster

Rosmarinkyckling

Rosmarinkyckling är ett enkelt recept på en kycklinggryta som du med enkelhet tillagar en och samma stekpanna. Krämig och goda smaker!
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Kycklingfilé
  • 100 g Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 tsk Torkad rosmarin
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 3 dl Grädde
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 2 msk Kycklingfond, koncentrerad
  • 0,5 tsk Sambal oelek
  • 2 msk Tamarisoja
  • 2 st Paprikor
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Skicka lök och vitlök och skär ner kycklingen i lite mindre bitar.
    Skivor av kycklingfilé placerade på en svart platta med en skål med skivad lök bredvid.
  • Bryn kycklingen på båda sidor, i en stekpanna med höga kanter, en så kallad traktörpanna är toppen för det. Salta och peppra lite.
  • Tillsätt lök, vitlök och rosmarin och låt det fräsa med nån minut.
    En stekpanna med kycklingbitar, lök och örter som rostas.
  • Tillsätt alla övriga ingredienser utom paprikan. Låt koka upp och puttra i cirka 5 minuter.
  • Skär under tiden ner paprikan i bitar. Vilken storlek är en smaksak. Jag gillar när det är lite större bitar.
  • Tillsätt paprikan och rör om. Låt det hela stå och sjuda på svag medelvärme i 15-20 minuter tills det att såsen har blivit krämig och fin i konsistensen.
  • Smaka av med salt och peppar och servera direkt efter det.