Go Back
+ servings
Kokostryffel rullad i kokos med några röda presentförpackningar på en träskiva.
Print
Inga röster än

Rom och kokostryffel

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 50 g smör (Normalsaltat)
  • 0,75 dl grädde 40%
  • 2 msk rom Alternativt några droppar romessens.
  • 0,5 dl riven kokos (att rulla i)

Instruktioner

  • Blanda choklad, grädde och smör i en kastrull. Värm upp det på låg värme under omrörning tills chokladen har smält och du har en jämn och fin smet.
  • Blanda ner rommen i chokladen.
  • Ställ in i kylen cirka två timmar så att den stelnar ordentligt.
  • Ta ut och rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.
  • Förvara kallt i en låda/burk.