Se till att plocka fram smöret i god tid så att det är rumsvarmt.
Hacka rödlöken och vitlöken fint.
Fräs lök och vitlök i en kastrull i lite smör tills det mjuknar lite.
Slå på rödvinet och låt det koka upp. Låt sedan stå och sjuda 10-15 minuter tills nästan allt rödvin har reducerat bort.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Lägg smör och ett par nypor flingsalt i en bunke och vispa det riktigt fluffigt.
Ju längre du vispar, desto godare smör kommer du få i slutändan och det kommer vara lättare för smöret att smälta ju mer luft du får in i det.
Det ska helst vara nästan helt vitt när du har vispat klart.
Häll i lök och vinreduktionen och även den hackade timjanen. Dra några varv på svartpepparkvarnen med.
Vispa ihop ordentligt så att all kvarvarande vätska i reduktionen vispas in i smöret.
Ta ett ark med bakplåtspapper och lägg smöret i mitten, som en avlång hög.
Vik över bakplåtspappret och pressa sedan ihop smöret till en rulle.
Snurra ihop ändarna och vips så har du en rulle med rödvinssmör.
Om du ska använda det inom någon dag, eller samma dag så förvarar du det i kylen så att det får stelna till lite.
Ska du spara det en längre tid så stoppar du in det i frysen.
När det väl är dags att använda smöret så skär du bara upp det i "puckar" och serverar.