Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Rödvinssås
En underbart enkel och god rödvinssås som inte behöver varken socker eller redning. Perfekt sås att servera med en god köttbit!
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
40
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Såser & röror
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
100
g
Schalottenlök
2
st
Vitlökssklyftor
2
msk
Smör
5
dl
Rödvin
1
msk
Tomatpuré
5
dl
Köttfond
1
tsk
Torkad timjan
0,5
tsk
Torkad rosmarin
1
st
Lagerblad
Salt efter behov.
Svartpeppar, efter behov.
30
g
Smör
Instruktioner
Skala och skiva/hacka schalottenlök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull eller traktörpanna. Den ska inte få någon färg, utan bara mjukna lite och även locka fram sötman i löken.
Tillsätt tomatpuré, lagerblad, timjan och rosmarin och låt det fräsa med en kort stund.
Slå på rödvinet och koka upp. Låt den stå och reducera till ungefär hälften.
Slå på köttfonden och låt nu såsen stå och puttra tills du återigen har reducerat mängden till ungefär hälften.
Mixa såsen med stavmixer och sila av den genom en finmaskig sil ner i en ren kastrull.
Ställ såsen på spisen igen och reducera ytterligare om den inte är tillräckligt tjock.
Vispa försiktigt ner smöret och smaka av med salt och peppar.
Servera direkt till en fin köttbit.