Go Back
+ servings
En glasburk fylld med rosa godisbitar i form av stjärnor.
Print
4 av 15 röster

Rödbetssallad

En riktigt god rödbetssallad är ett måste till julbordet, men det funkar ju alla dagar i veckan egentligen. Denna är anpassad för LCHF och keto.
Förberedelser1 timme
Active Time10 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sallader, Tillbehör
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g Rödbetor (färska)
  • 1,5 dl Crème Fraiche
  • 3 msk Majonnäs
  • 1 tsk Fransk senap
  • 1 nypa Svartpeppar (malen)
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Börja med att koka rödbetorna i vatten. De skall inte skalas eller skäras i innan, utan låt de vara hela som de är. Fyll på med vatten om det behövs under tiden, det tar ungefär en timme att koka dem. beroende på storlek.
    Tre rödbetor med gröna blad på en vit tallrik.
  • När de kokats mjuka häller du av vattnet och låter dem svalna lite. Passa på att skala dem när de är ljumna, då är det lättare att få av skalet. Låt dem sedan svalna helt.
    Skivade rödbetor som ligger på en skärbräda, med hela rödbetor i bakgrunden.
  • Skär rödbetorna i tärningar/strimlor beroende på vad du själv tycker är bäst.
  • Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  • Förvara din rödbetssallad i en tätförslutande burk i kylen. Den håller lätt en vecka om du har haft en god hygien i köket.