Go Back
+ servings
En gryta med kyckling, zucchini och paprika som kokar i en panna på spisen.
Print
Inga röster än

Röd currykyckling på Johans sätt

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kycklingrecept
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 800 g Kokosgrädde
  • 3 msk Röd currypasta
  • 500 g Finstrimlad kyckling
  • 1 st Zucchini (eller thai squash om man får tag i det)
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Bambuskott (eller vad man känner för i grönsaksväg)
  • 7 st Chilisar (typ piri piri eller någon birds eye)
  • 3 st Limeblad
  • 1 dl Kycklingbuljong
  • 2-3 msk Fisksås (Efter smak)
  • Thaibasilika

Instruktioner

  • Börja med att hacka allt. Stek kycklingen och chilin. Lägg undan den sedan.
  • Reducera sedan hälften av kokosgrädden tills dess att den skär sig. Blir som olja uppe på. Tillsätt currypastan och koka lite till. Den kommer också att ge en oljehinna uppe på. Tillsätt sedan kycklingen, grönsakerna och resterande ingredienser.
  • Låt sedan koka ytterligare ett tag till önskad konsistens. Serveras gärna med haricots verts och repade blad av thaibasilika.
    En panna med stekt kyckling, gröna bönor och paprika i en sås.