Go Back
+ servings
En skål med rättikasallad som innehåller bitar av rättika och en krämig dressing.
Print
5 av 1 röst

Rättikasallad

Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Sallader, Tillbehör
Kök: Skandinnaviskt
Keyword: grilltillbehör, nyttigt alternativ, sommarsallad
Yield: 6 portioner
Calories: 344kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg rättika
  • 4 dl creme fraiche
  • 1,5 dl majonnäs
  • 5 tsk avrunnen kapris som grovhackas en aning
  • 2 st purjolökar finstrimlade
  • 2 st syrliga äpplen kan uteslutas
  • 2 dl hackad gräslök
  • 2 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Tärna rättikan (1-1,5 cm) och koka den i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Låt sedan svalna.
  • Blanda övriga ingredienser i en skål och tillsätt den avsvalnade rättikan och blanda runt.
  • Ställ kallt minst i 1 timme, gärna längre. Alltid godare dagen efter 🙂

Nutrition

Kalorier: 344kcal | Kolhydrater: 12g | Protein: 4g | Fett: 32g | Fiber: 4g