Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Rättikasallad
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Lättlagat, Sallader, Tillbehör
Kök:
Skandinnaviskt
Keyword:
grilltillbehör, nyttigt alternativ, sommarsallad
Yield:
6
portioner
Calories:
344
kcal
Author:
Lari Salminen
Materials
1
kg
rättika
4
dl
creme fraiche
1,5
dl
majonnäs
5
tsk
avrunnen kapris
som grovhackas en aning
2
st
purjolökar
finstrimlade
2
st
syrliga äpplen
kan uteslutas
2
dl
hackad gräslök
2
tsk
dijonsenap
Salt
Nymalen svartpeppar
Instruktioner
Tärna rättikan (1-1,5 cm) och koka den i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Låt sedan svalna.
Blanda övriga ingredienser i en skål och tillsätt den avsvalnade rättikan och blanda runt.
Ställ kallt minst i 1 timme, gärna längre. Alltid godare dagen efter 🙂
Nutrition
Kalorier:
344
kcal
|
Kolhydrater:
12
g
|
Protein:
4
g
|
Fett:
32
g
|
Fiber:
4
g