Go Back
+ servings
En skål med nudelsoppa som innehåller grönsaker, koriander och sås.
Print
Inga röster än

Ramen med biff & sjögräsnudlar

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Soppa
Yield: 4
Author: Linnea Berggren

Materials

  • 1 st Pak choi
  • 1 st Vårlök
  • 2 st Köttbuljongtärning
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk Sesamolja
  • 100 g Böngroddar
  • 3 l Vatten
  • 2 tsk Chiliolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 2 krm Vitpeppar
  • 2 st Morötter
  • 1 st Spetspaprika
  • 300 g Entrecote
  • 1 nypa Koriander
  • 1 st Lime
  • 300 g Sjögräsnudlar
  • 3 msk Osötad chilisås

Instruktioner

  • Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Förbered med att skära alla grönsaker och köttet i tunna strimlor under tiden.
  • Smaksätt buljongen med sesamoljan, salt, peppar, chilioljan och pressa i vitlöken. Smaka av, ska vara kryddigt med mycket sälta.
  • Tillsätt stjälkarna av pak choi, när dessa börjat mjukna tillsätt moroten, paprika och sjögräsnudlarna. Låt koka ca 2 minuter, grönsakerna ska vara al dente.
  • Lägg i köttet, rör om ordentligt tills köttet är klart och dra av från plattan.
  • Toppa soppan med böngroddarna, koriander, chilisås, lime och vårlök.
    En skål med ramen, grönsaker och buljong, inklusive paprika och spenat.