Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,16
av
13
röster
Rabarberkyckling
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Kycklingrecept, Lättlagat
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
600
g
Kyckling (lårfilé eller bröstfilé)
3
dl
Rabarber i bitar
2
dl
Smetana
2
dl
Grädde
2
msk
Koncentrerad kycklingfond
2
tsk
Srirachasås
1
Gul lök (finhackad)
2
Vitlöksklyftor (rivna/pressade)
salt
nymalen svartpeppar
Smör till stekning
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingen i lite större bitar, jag delade varje bröstfilé i 4-6 delar beroende på storlek på bröstet.
Bryn kycklingen i lite smör. Häll i den hackade löken och låt den fräsa med så den blir mjuk. Salta och peppra.
Lägg upp i en ugnsfast form. Fördela rabarbern över kycklingen.
Blanda övriga ingredienser i en bunke och slå över kycklingen och rabarbern.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Servera med lite stekta grönsaker eller en god sallad.