Go Back
+ servings
En gratäng med kyckling, grädde och lök i en vit ugnsform.
Print
4,16 av 13 röster

Rabarberkyckling

Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Kyckling (lårfilé eller bröstfilé)
  • 3 dl Rabarber i bitar
  • 2 dl Smetana
  • 2 dl Grädde
  • 2 msk Koncentrerad kycklingfond
  • 2 tsk Srirachasås
  • 1 Gul lök (finhackad)
  • 2 Vitlöksklyftor (rivna/pressade)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela kycklingen i lite större bitar, jag delade varje bröstfilé i 4-6 delar beroende på storlek på bröstet.
  • Bryn kycklingen i lite smör. Häll i den hackade löken och låt den fräsa med så den blir mjuk. Salta och peppra.
  • Lägg upp i en ugnsfast form. Fördela rabarbern över kycklingen.
  • Blanda övriga ingredienser i en bunke och slå över kycklingen och rabarbern.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
  • Servera med lite stekta grönsaker eller en god sallad.