Go Back
+ servings
En rund kaka med pudrat socker på ett glasfat, med en bit avskuren och en gaffel bredvid.
Print
4,50 av 2 röster

Rabarberkaka

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: Linnea Berggren

Materials

  • 200 g Smör
  • 0.5 dl Kokosmjöl
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Mandelmjölk
  • 0.75 dl Sukrin melis
  • 1 nypa Vaniljpulver
  • 1 st Rabarberstjälk
  • 3 st ägg
  • 1 tsk Bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta åt sidan och låt svalna en aning.
  • Tillsätt alla torra ingredienser i smöret & rör om. Tillsätt mandelmjölken & blanda väl. Sist ett ägg åt gången.
  • Skala och skär rabarbern i små bitar. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper fastklämd botten. Häll i 2/3 av smeten, sätt i rabarbern jämt fördelat, sedan resten av smeten.
  • Grädda i 175 C i ca 25-30 minuter så kakan fått en fin gyllenbrun yta. Håll koll på kakan sista 10 minuterna så den inte bränns då ugnar kan variera i värme.
  • Låt kakan svalna innan du tar en vass kniv runt kanterna.