Go Back
En bit rabarberpaj med vispad grädde och mynta på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Rabarber- och jordgubbspaj

En rabarber- och jordgubbspaj kan väl vara så nära man kan komma sommar på en tallrik. Helt otroligt gott med massor av smak av sommaren. Anpassat till lchf.
Förberedelser40 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Paj
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskalet

  • 3,5 dl Mandelmjöl
  • 50 g Smör
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 msk Sötning
  • 1 krm salt
  • 2 st Äggulor
  • 2 msk Grädde

Fyllning

  • 0,5 l Jordgubbar
  • 2-3 st rabarberstjälkar
  • 1 msk Pressad citron
  • 0,5 dl Sötning
  • 2 tsk Arrowrot

Du behöver

  • Matberedare
  • Pajform

Instruktioner

Pajbotten

  • Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare så det blir till smulor.
  • Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en jämn deg.
  • Lägg degen i lite plastfolie och ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Tryck ut degen i en passande pajform. Det kan vara en vanlig pajform eller så tar du en springform.
  • Förgrädda pajskalet i 7-8 minuter och ta ut det sen.

Fyllning

  • Skär rabarber och jordgubbar i småbitar och lägg i en skål. Häll på citronsaft, sötning och arrowrot och låt allt stå och vila i ca 5 minuter.
  • Häll fyllningen i pajdegen och grädda i ca 30 minuter. Lägg över lite aluminiumfolie om kanterna börjar bli mörka så att de inte bränns vid.
  • Ställ pajen åt sidan en stund, så den får svalna lite. Den är som bäst lite lätt ljummen.
    Rabarber- och jordgubbspaj med en gyllenbrun skorpa och dekoration av mynta.
  • Servera med vaniljgrädde eller lchf-vänlig vaniljsås.

Nutrition

Kolhydrater: 8g