Purjolöksgratäng
Denna purjolöksgratäng är ett underbart gott och enkelt tillbehör för dig som äter lchf. Ett bra alternativ till potatisgratäng. Otroligt smakrikt!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time45 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Tillbehör
Yield: 4
Author: Maggan
- 600 g purjolök
- 5 st ägg
- 1 dl vatten
- 4 dl Grädde
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm nymalen svartpeppar
- 2 dl västerbottensost
- 280 g bacon
Skär purjolöken i 3 cm långa bitar.
Förväll purjolöken i kokande saltat vatten i 4 min.
Låt rinna av och krama ur.
Bacon är frivilligt att ha i, den skärs i småbitar och steks.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och 1 dl riven ost.
Smörj en ugnsform, lägg i purjobitarna och häll äggstanningen över.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 40 min, efter halva tiden läggs resterande ost på.