Go Back
+ servings
En gratäng med köttfärs och grönsaker i en glasform på en spis.
Print
4,44 av 16 röster

Purjolöksgratäng

Denna purjolöksgratäng är ett underbart gott och enkelt tillbehör för dig som äter lchf. Ett bra alternativ till potatisgratäng. Otroligt smakrikt!
Förberedelser10 minuter
Active Time45 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Tillbehör
Yield: 4
Author: Maggan

Materials

  • 600 g purjolök
  • 5 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 4 dl Grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl västerbottensost
  • 280 g bacon

Instruktioner

  • Skär purjolöken i 3 cm långa bitar.
  • Förväll purjolöken i kokande saltat vatten i 4 min.
  • Låt rinna av och krama ur.
  • Bacon är frivilligt att ha i, den skärs i småbitar och steks.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och 1 dl riven ost.
  • Smörj en ugnsform, lägg i purjobitarna och häll äggstanningen över.
  • Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 40 min, efter halva tiden läggs resterande ost på.