Go Back
+ servings
LCHF pizza botten med smält ost och körsbärstomater på ytan.
Print
5 av 2 röster

Pizzabotten LCHF

Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Pizza, Snabbmat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g parmesanost (Riven)
  • 4 st ägg
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl Grädde
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ägg, grädde, olivolja, fiberhusk och salt i en bunke och vispa i cirka fem minuter.
  • Blanda ner parmesanosten och rör om ordentligt. Låt stå och vila fem minuter.
  • Bred ut smeten på en plåt du har smort in med lite olja. Du kan använda en slickepott för att smeta ut den. Försök att jämna ut det så mycket du kan över hela plåten.
  • Sätt in den i ugnen och grädda 13-15 minuter. Den skall få lite färg, men inte för mycket. Gyllenbrun yta ska det vara och smeten skall ha stelnat helt.
  • Ta ut den och släng på de ingredienser som du vill ha på. Lägg på gott om ost och grädda i ugnen cirka 10 minuter på 250 grader tills det att osten har smält.