Go Back
+ servings
Ugnsbakad fiskfilé täckt med senapssås i en vit ugnsform.
Print
5 av 1 röst

Pestoöverbakad torskrygg

Detta recept på pestoöverbakad torskrygg är ett superenkelt och riktigt gott recept som passar perfekt för lchf eller keto.
Förberedelser2 timmar
Active Time20 minuter
Total tid2 timmar 20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 dl Vatten
  • 2 msk salt
  • 4 st Portionsbitar torskrygg (140-180g)
  • 200 g Pesto
  • Riven parmesan

Förslag på tillbehör

  • Vitkålsmos
  • Ugnsstektas haricotsverts
  • Rostad spetskål

Instruktioner

Rimma torskryggen

  • Börja med att blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.
  • Lägg i torsken så att saltlagen täcker (gör lite mer lag om det behövs) och låt den ligga i lagen 1-2 timmar beroende på storlek och tjocklek.

Fortsätt så här

  • Sätt igång ugnen på 200 grader (varmluft).
  • Ta upp torskryggen ur saltlagen och lägg den på lite hushållspapper en stund så att lite vätska sugs upp.
  • Lägg fisken i en ugnsfast form.
  • Fördela peston över fisken. Om du vill göra det extra gott, riv lite extra parmesanost över.
  • Ställ in i ugnen och gratinera cirka 20 minuter, tills fisken är klar och pestotäcket har fått fin färg.
  • Ta ut och servera direkt.
    En ugnsform med pestoöverbakad torskrygg, serverad med en sked.