Pestoöverbakad torskrygg
Detta recept på pestoöverbakad torskrygg är ett superenkelt och riktigt gott recept som passar perfekt för lchf eller keto.
Förberedelser2 timmar t
Active Time20 minuter minuter
Total tid2 timmar t 20 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 6 dl Vatten
- 2 msk salt
- 4 st Portionsbitar torskrygg (140-180g)
- 200 g Pesto
- Riven parmesan
Förslag på tillbehör
- Vitkålsmos
- Ugnsstektas haricotsverts
- Rostad spetskål
Rimma torskryggen
Börja med att blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.
Lägg i torsken så att saltlagen täcker (gör lite mer lag om det behövs) och låt den ligga i lagen 1-2 timmar beroende på storlek och tjocklek.
Fortsätt så här
Sätt igång ugnen på 200 grader (varmluft).
Ta upp torskryggen ur saltlagen och lägg den på lite hushållspapper en stund så att lite vätska sugs upp.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Fördela peston över fisken. Om du vill göra det extra gott, riv lite extra parmesanost över.
Ställ in i ugnen och gratinera cirka 20 minuter, tills fisken är klar och pestotäcket har fått fin färg.
Ta ut och servera direkt.