Go Back
+ servings
En panna med kycklingvingar i en krämig persiljesås, dekorerad med hackad persilja.
Print
4,29 av 7 röster

Persiljekyckling

Persiljekyckling är en superenkel och lättlagad kycklinggryta som är helt anpassad för dig som äter lchf eller keto. Men, den smakar lika bra för alla!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Kycklingfilé
  • 100 g Schalottenlök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 2 dl Glutenfri öl
  • 2 msk Kycklingfond, koncentrerad
  • 3 dl Grädde
  • Rivet skal från ½ citron
  • 1 dl Riven parmesanost
  • 1 dl Hackad persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i större bitar.
  • Hacka löken och vitlöken.
  • Bryn kycklingen i en djup stekpanna. Salta och peppra.
    Stekta kycklingfiléer som ligger i en panna med ånga som stiger upp.
  • Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med någon minut så den mjuknar.
  • Slå på öl, grädde, kycklingfond och det rivna citronskalet.
  • Låt allt stå och puttra på låg värme tills det att såsen har blivit simmig i konsistensen.
  • Tillsätt den rivna parmesanosten och den hackade persiljan och blanda runt.
    Kycklingbitar i en krämig sås med persilja i en stekpanna.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera!