Go Back
+ servings
En glasbehållare med chokladtryfflar täckta av kakao, placerad på ett bord med ljus i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Pepparkakstryfflar

Ett supergott lchfrecept på pepparkakstryfflar som passar helt perfekt till jul. Ett julgodis som alla kommer tycka om, oavsett om man äter lchf eller inte.
Förberedelser10 minuter
Active Time5 timmar
Total tid5 timmar 10 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 25
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g Mörk choklad (minst 70%)
  • 0,75 dl Grädde
  • 0,5 tsk Pepparkakskrydda
  • 2 tsk Mörk rom
  • 15 g Smör
  • 1 nypa salt
  • Kakaopulver att rulla bollarna i

Instruktioner

  • Ta fram smöret i god tid så att det är rumsvarmt.
  • Bryt ner chokladen i en kastrull, tillsätt grädde, pepparkakskrydda och en nypa salt.
  • Smält nu chokladen på svag värme och under konstant omrörning. När allt har smält och blivit till en jämn smet tar du kastrullen från värmen.
  • Ta sedan en ballongvisp eller elvisp och vispa tryffelsmeten luftig och jämn.
  • Tillsätt smöret i små klickar samtidigt som du fortsätter att vispa kraftigt. Vispa tills det att smöret har smält och blandats in i tryffelkrämen.
  • Tillsätt rom och vispa ihop det med.
  • Ställ nu tryffelsmeten kallt i minst 4 timmar, eller över natten.
  • Nu ska du forma små bollar, cirka 25 stycken ska du få ut av hela smeten. Använd en tesked och händerna för att forma runda fina bollar. Försök att arbeta så snabbt som möjligt. Ja, det kommer bli kladdigt med. :)
  • Rulla sedan bollarna i kakao så att det täcker bollarna helt.
  • Förvara tryfflarna kallt tills det är dags att äta dom.