Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting
Supergoda och lättbakade pepparkaksmuffins med apelsinfrosting för dig som äter lchf, keto eller bara vill undvika spannmål och gluten samt socker.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 12
Author: Lari Salminen
Muffins
- 100 g Smör
- 4 ägg
- 3 msk sötning
- 2 dl Creme fraiche
- 2,5 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Kokosmjöl
- 2 msk Pepparkakskrydda
- 1 tsk Bakpulver
Frosting
- 200 g Färskost (naturell)
- 2 msk Creme fraiche
- 1 msk sötning
- Rivet skal från 1 apelsin
Garnityr
- 6 Valnötskärnor
- Lite apelsinskal
Du behöver
- Spritspåse med tyllar
- Muffinsformar
Muffins
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt crème fraiche och smör.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop allt till en jämn smet.
Fördela i 12 stora muffinsformar.
Grädda i 175 grader 20-25 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.