Go Back
+ servings
Muffins med gräddtopping och valnötter på toppen, dekorerade med apelsinskal.
Print
3,50 av 4 röster

Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting

Supergoda och lättbakade pepparkaksmuffins med apelsinfrosting för dig som äter lchf, keto eller bara vill undvika spannmål och gluten samt socker.
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

Muffins

  • 100 g Smör
  • 4 ägg
  • 3 msk sötning
  • 2 dl Creme fraiche
  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Kokosmjöl
  • 2 msk Pepparkakskrydda
  • 1 tsk Bakpulver

Frosting

  • 200 g Färskost (naturell)
  • 2 msk Creme fraiche
  • 1 msk sötning
  • Rivet skal från 1 apelsin

Garnityr

  • 6 Valnötskärnor
  • Lite apelsinskal

Du behöver

  • Spritspåse med tyllar
  • Muffinsformar

Instruktioner

Muffins

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt crème fraiche och smör.
  • Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop allt till en jämn smet.
  • Fördela i 12 stora muffinsformar. Grädda i 175 grader 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Frosting

  • Vispa ihop alla ingredienser.

Montering

  • Fyll en spritspåse med frosting och spritsa ut lite på toppen av varje muffin.
  • Toppa med en halvvalnötskärna och lite apelsinskal.