Pepparkaksfudge
Pepparkaksfudge som är mejerifri, utan sötningsmedel och bara hur underbart god som helst. Ett absolut måste till jul och ett bra alternativ på lchfgodis.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time3 timmar t
Total tid3 timmar t 10 minuter minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Mejerifritt
Yield: 20
Author: Lari Salminen
- 250 ml Kokosgrädde
- 2 msk Kokosolja
- 1 krm Vaniljpulver
- 1,5 tsk Pepparkakskrydda
- 100 g Mörk choklad
Värm upp kokosgrädde, pepparkakskrydda, kokosfett och vaniljpulver i en kastrull.
Låt det sjuda på låg värme någon minut, för att få fram smakerna lite mer.
Dra kastrullen från värmen.
Bryt ner chokladen i blandningen och rör runt tills det att chokladen har smält helt.
Ta en form och klä in den med bakplåtspapper.
Jag använde en matlåda i glas från IKEA. 21x15 cm.
Häll smeten i formen och skaka till den lite så att chokladen fördelar sig jämnt.
Ställ in i kylen så att fudgen får stelna till.
Låt den gärna stå över natten.
Om du vill göra torkade apelsiner, då tar du en apelsin, skivar den och sedan skär du små trekanter.
Torka sedan i ugn på cirka 50 grader, eller i en svamptork.
När pepparkaksfudgen har stelnat, tar du ut den ur formen och skär upp i lagom stora bitar. Du får lätt ut 20 bitar på en sån här sats.
Lägg en liten apelsinbit på varje bit och strö flingsalt över. Se till att det verkligen kommer salt på alla bitar då saltet är viktigt för att höja smaken och framhäva smaken av chokladen.