Go Back
+ servings
Två muffins med ägg och bacon på en tallrik med tomater och spenat.
Print
4,50 av 2 röster

Peggys ägg- och baconmuffins

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 Paket bacon
  • 6 ägg
  • 3 msk Riven ost
  • 2 msk Hackad gräslök eller purjolök
  • Salt och peppar

Du behöver

  • Muffinsplåt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Stek baconet lätt ett par minuter. Det ska inte bli knaprigt, utan bara lite stekt. Låt de sedan rinna av på hushållspapper.
  • Klä in muffinsformen med bacon. Det ska räcka till 6 stycken.
  • Fördela lite riven ost i botten på varje, sen lite gräslök/purjo och sist så knäcker du i ett ägg i varje form. Salta och peppra lite ovanpå äggen.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter tills ägget har satt sig.
  • Ta ut och servera.