Go Back
+ servings
Ugnsform med parmesangratinerade räkor täckta av ett gyllene lager ost.
Print
5 av 2 röster

Parmesangratinerade räkor

Parmesangratinerade räkor är en superenkel och lättlagad gratäng som du kan äta som den är eller tillsammans med goda tillbehör.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: Lasse

Materials

  • 250 g räkor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0.5 dl parmesanost, riven
  • 1 floz salt
  • 1 floz nymalen svartpeppar
  • 2 tsk mandelmjöl/hemgjort ströbröd på lchf bröd

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°. Se till att räkorna är rengjorda från skal och annat.
  • Skala och riv vitlöken och rör ihop med crème fraiche, persilja, parmesan, salt och peppar.
  • Rör ihop parmesankrämen med räkorna.
  • Häll upp i två ugnsfasta portionsformar och strö över ströbröd.
  • Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter.