Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,50
av
2
röster
Parmesangratinerad torsk
Förberedelser
10
minuter
minuter
Total tid
10
minuter
minuter
Måltid:
Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
2
Author:
lasse
Materials
400
g
Torskrygg
75
g
Riven parmesanost
2
dl
Crème Fraiche
1
dl
Grädde
2
msk
Hackad gräslök
1
st
Vitlökslkyfta
2
krm
salt
2
krm
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg torsken i en ugnsfast form. Om du använder frusen torsk, se till att tina den först och försök att pressa ur lite vatten innan du använder den.
Vispa ihop parmesanosten med crème fraiche och grädde i en bunke och gräslöken.
Pressa i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Blanda om.
Täck fisken med ostblandningen.
Gratinera i ugn i ca 15-20 min. Eller innertemp på 52 grader.
Lägg gärna lite räkor, haricotsverts som extra topping ovanpå när du tagit ut formen ur ugnen. Jag smörstekte haricotsvertsen innan.