Go Back
+ servings
Parmesangratinerad torskfilé med räkor och gröna bönor i en ugnsform.
Print
4,50 av 2 röster

Parmesangratinerad torsk

Förberedelser10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: lasse

Materials

  • 400 g Torskrygg
  • 75 g Riven parmesanost
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 2 msk Hackad gräslök
  • 1 st Vitlökslkyfta
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg torsken i en ugnsfast form. Om du använder frusen torsk, se till att tina den först och försök att pressa ur lite vatten innan du använder den.
  • Vispa ihop parmesanosten med crème fraiche och grädde i en bunke och gräslöken.
  • Pressa i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Blanda om.
  • Täck fisken med ostblandningen.
  • Gratinera i ugn i ca 15-20 min. Eller innertemp på 52 grader.
  • Lägg gärna lite räkor, haricotsverts som extra topping ovanpå när du tagit ut formen ur ugnen. Jag smörstekte haricotsvertsen innan.