Go Back
+ servings
Fyllda champinjoner med parmesan och vitlök på en grå tallrik, dekorerade med grön persilja.
Print
Inga röster än

Parmesan- och vitlöksfyllda champinjoner

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 15 st Färska champinjoner
  • 20 g smör
  • 2 msk vitlök (hackad)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 225 g färskost (naturell)
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl parmesanost (Riven)
  • 2 msk färsk persilja (hackad)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.
  • Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter på hög värme. Akta så det inte bränner. dra åt sidan och låt svalna lite.
  • Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, mandelmjöl, persilja, salt och peppar och blanda ihop väl. Det skall vara en ordentligt tjock smet.
  • Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.
  • Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Ta ut och strössla lite hackad persilja över och servera direkt.