Go Back
+ servings
Grillad zucchini och squash skivor med brödsmulor på en plåt med bakpapper.
Print
4,86 av 14 röster

Parmesan och vitlöksbakad zucchini

Detta zucchnireceptet på parmesan och vitlöksbakad zucchini är perfekt om du äter lchf och har mycket zucchini hemma. Ett perfekt tillbehör som är ljuvligt!
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: gott tillbehör med zucchini, zucchini i ugn
Yield: 2 portioner
Calories: 477kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Zucchini
  • 1 dl Riven parmesan
  • 50 g Smör
  • 2 msk Riven/hackad vitlök
  • 2 msk Mandelmjöl
  • 2 msk Hackad persilja
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skiva zucchinin i cirka 1,5-2 cm tjocka skivor. Jag gjorde 8 skivor, men det beror ju på storleken på zucchinin.
    Skivor av gul och grön zucchini placerade på en skärbräda.
  • Salta de på båda sidor och lägg de på ett hushållspapper. Låt de ligga där i cirka 15 minuter för att dra ur lite vätska.
  • Ta lite hushållspapper och tryck ut så mycket vätska du kan. Lägg upp de på en plåt med bakplåtspapper på.
    Skivor av citron och zucchini placerade på en pappershandduk för att absorbera fukt.
  • Smält smöret, dra bort kastrullen från värmen och blanda ner vitlök, mandelmjöl, parmesanost och hackad persilja.
  • Fördela smeten jämnt över zucchiniskivorna och peppra lite ovanpå.
  • Ställ in i ugnen och grädda de 12-15 minuter tills de har fått en fin färg.
  • Ta ut och servera direkt till något gott, eller ät de som de är.
    Grillade skivor av zucchini och gul squash med en brödfyllning på en plåt.

Nutrition

Kalorier: 477kcal | Kolhydrater: 17g | Protein: 20g | Fett: 38g | Fiber: 3g