Go Back
Kex med frön och örter, staplade på en träbricka med en lätt saltad yta.
Print
4,46 av 11 röster

Parmesan & chiakex

Dessa parmesan & chiakex är helt perfekta att ha till ostbrickan för dig som äter lchf eller keto. Mycket mindre kolhydrater och inga spannmål.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bröd & kex
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 30 g Smör
  • 1 st ägg
  • 4 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Riven parmesanost
  • 0,5 dl Chiafrön
  • 1 msk Torkad basilika

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den till en deg.
  • Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och skär önskad form på kexen.
    En hand som håller en pizzaskärare med en rund skärare och ett metallhandtag.
  • Placera kexen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med basilika och flingsalt.
    Platta kex med örter och havssalt på en bakplåt.
  • In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och förvara i en plåtburk
    Kex med örter och havssalt på en bakplåt med bakpapper.
  • Man kan med fördel byta ut basilikan mot tex rosmarin eller någon annan torkad ört.
    En hög med kex toppade med örter och havssalt på en skärbräda.