Parmesan & chiakex
Dessa parmesan & chiakex är helt perfekta att ha till ostbrickan för dig som äter lchf eller keto. Mycket mindre kolhydrater och inga spannmål.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Author: @sockerfrittsaklart
- 30 g Smör
- 1 st ägg
- 4 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Riven parmesanost
- 0,5 dl Chiafrön
- 1 msk Torkad basilika
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den till en deg.
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och skär önskad form på kexen.
Placera kexen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med basilika och flingsalt.
In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna och förvara i en plåtburk
Man kan med fördel byta ut basilikan mot tex rosmarin eller någon annan torkad ört.