Go Back
+ servings
En plåt med panpizza som har skivor av pepperoni och smält ost på toppen.
Print
4 av 1 röst

Panpizza (LCHF)

Förberedelser10 minuter
Active Time35 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pizza
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 0,5 tsk oregano (Torkad)
  • 0,5 tsk vitlök (finhackad)
  • 3 dl parmesanost (Riven)
  • 0,75 dl grädde 40%
  • 4 st ägg
  • 120 g färskost (naturell)
  • 5 dl mozzarellaost (i bitar)
  • 1,25 dl tomatsås
  • Topping (efter egen önskan)

Instruktioner

  • Kör färskost och ägg i en matberedare eller mixer.
  • Tillsätt grädde, parmesanost (0.5 dl), vitlök och oregano. Mixa ihop lite till.
  • Ta en ugnsfast form (ca 30x20 cm) och sprid ut resten av parmesanosten och hälften av mozzarellan i botten av formen. Häll äggsmeten över så det blir jämnt fördelat. Ställ in i ugnen på 180 grader och grädda i cirka 30 minuter.
  • Ta ut formen ur ugnen och smeta ut lite tomatsås. Lägg på resterande mozzarellaost och önskad topping.
  • Sätt ugnen på grill och ställ in formen i ugnen igen, ganska så högt upp. Ta ut när osten smält och har fått lite färg.
  • Skär upp den i 8 lika stora bitar och servera direkt.