Go Back
+ servings
Tre glas med pannacotta toppad med hallon och blåbär på en silverbricka.
Print
4,50 av 2 röster

Pannacotta med limemarinerade bär

En klassisk pannacotta med limemarinerade bär är en underbart god efterrätt som i detta fallet är sockerfri och riktigt fräsch! Perfekt dessert!
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Pannacottan

  • 4 dl Grädde
  • 0,5 dl Sötning
  • 1 st Vaniljstång
  • 1 tsk Gelatinpulver

Limemarinerade bären

  • 1 msk Sötning
  • 1 st Lime
  • 3 dl Bär

Instruktioner

  • Häll upp grädde och sötning i en kastrull.
  • Dela vaniljstången på längden och dra med knivspetsen så att du får ut alla vaniljkärnor. Lägg detta tillsammans med vaniljstången i grädden.
    En kastrull med vaniljsås som innehåller vaniljstänger och grädde.
  • Koka upp grädden och låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter så att vaniljen får ge smak.
  • Tillsätt gelatinpulvret i den varma grädden och vispa allt med en elvisp. Se till att allt gelatinpulver har lösts upp.
  • Plocka upp vaniljstången.
  • Häll upp pannacottan i fyra stycken fina glas. Ställ in i kylen i cirka 1-2 timmar, tills den har stelnat.
    Fyra glas med pannacotta på en silverbricka, dekorerade med limemarinerade bär.

Limemarinerade bär

  • Riv limeskalet och pressa ur all saft ur limen.
  • Blanda ihop med sötning och bär.
    En tallrik med frysta hallon, blåbär, lime och limezest i en neutral miljö.
  • Låt det hela stå i kylen tillsammans med pannacottan och marineras.

Servering

  • Ta ut pannacottan ur kylen och fördela bären på toppen. Riv eventuellt lite mörk choklad på toppen och garnera med lite citronmeliss.