Pannacotta med limemarinerade bär
En klassisk pannacotta med limemarinerade bär är en underbart god efterrätt som i detta fallet är sockerfri och riktigt fräsch! Perfekt dessert!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Pannacottan
- 4 dl Grädde
- 0,5 dl Sötning
- 1 st Vaniljstång
- 1 tsk Gelatinpulver
Limemarinerade bären
- 1 msk Sötning
- 1 st Lime
- 3 dl Bär
Häll upp grädde och sötning i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden och dra med knivspetsen så att du får ut alla vaniljkärnor.
Lägg detta tillsammans med vaniljstången i grädden.
Koka upp grädden och låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter så att vaniljen får ge smak.
Tillsätt gelatinpulvret i den varma grädden och vispa allt med en elvisp.
Se till att allt gelatinpulver har lösts upp.
Plocka upp vaniljstången.
Häll upp pannacottan i fyra stycken fina glas.
Ställ in i kylen i cirka 1-2 timmar, tills den har stelnat.
Limemarinerade bär
Riv limeskalet och pressa ur all saft ur limen.
Blanda ihop med sötning och bär.
Låt det hela stå i kylen tillsammans med pannacottan och marineras.