Pajdeg
Denna pajdeg är ett recept på glutenfritt pajskal som funkar för de flesta. Det är även helt lchf-anpassat och supergott! Godare än vanlig pajdeg.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Paj
Yield: 1
Author: Lari Salminen
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 50 g smör
- 1 st ägg
- 0,5 dl vatten
- 1 krm salt
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.