Go Back
+ servings
Vit pajsymbol med ånga som stiger från toppen på en grön bakgrund.
Print
4,56 av 18 röster

Pajdeg

Denna pajdeg är ett recept på glutenfritt pajskal som funkar för de flesta. Det är även helt lchf-anpassat och supergott! Godare än vanlig pajdeg.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Paj
Yield: 1
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
  • Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.