Go Back
+ servings
Vit pajsymbol med ånga som stiger från toppen på en grön bakgrund.
Print
4,67 av 3 röster

Pajbotten/pajskal utan mandelmjöl (LCHF)

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Paj
Yield: 1
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 dl sesammjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa runt dem så att de blandas.
  • Tillsätt smöret i små klickar under tiden som du kör matberedaren.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdegsklump.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en pajform eller springform. Ställ den i kylen i cirka 30 minuter.
  • Nagga botten lite med en gaffel.
  • Grädda i 10 minuter på 175 grader.
  • Bygga vidare på pajen sen och gör klart den.