Go Back
+ servings
En skiva av spinatpaj med oliver och bacon på en tallrik, med en hel paj i bakgrunden.
Print
4 av 16 röster

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

En fantastiskt god matpaj med smak av spenat, oliver och ädelost. Helt glutenfri och perfekt för dig som äter lchf eller keto. Lite nyttigare bara!
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lunch, Middagstips, Paj
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st Pajskal
  • 100 g Salami
  • 50 g Bladspenat (färsk eller frusen)
  • 1 Liten gul lök
  • 2 dl Riven ost
  • 2 dl Grädde
  • 4 ägg
  • 30 g Ädelost
  • 15 Oliver, gärna Kalamata
  • salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i

Instruktioner

  • Hacka löken fint. Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.
  • Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.
  • Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite. Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.
  • Toppa med oliver och ädelost.
    Frittata med spenat, kyckling och svarta oliver i en rund form.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.
  • Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.
    En spinatpaj med oliver, gräddad och gyllenbrun, placerad på en svart yta.