Go Back
+ servings
Ugnsbakad laxfilé med ett krämigt osttäcke på en plåt.
Print
3,67 av 3 röster

Ostöverbakad laxfilé

Ostöverbakad lax är ett supergott och enkelt recept med lax som du gratinerar i ugnen. Variera receptet med lite olika ostar. Underbart gott!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g laxfilé
  • 150 g naturell färskost
  • 1 st ägg
  • 150 g riven ost
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 krm paprikapulver

Instruktioner

  • Dela laxen i fyra lika stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt.
  • Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Om du har en kökstermometer tar du ut laxen när den är på 55 grader.