Ostöverbakad laxfilé
Ostöverbakad lax är ett supergott och enkelt recept med lax som du gratinerar i ugnen.
Variera receptet med lite olika ostar. Underbart gott!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g laxfilé
- 150 g naturell färskost
- 1 st ägg
- 150 g riven ost
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 1 nypa salt
- 1 tsk torkad basilika
- 1 krm paprikapulver
Dela laxen i fyra lika stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt.
Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Om du har en kökstermometer tar du ut laxen när den är på 55 grader.