Ostkex
Väldigt enkla, goda och lättbakade ostkex som bara kräver två ingredienser. Dessa passar jättebra till ostbrickan eller som snacks i tv-soffan.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Snacks & tilltugg
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 1,5 dl Riven parmesanost
- 1,5 dl Finmalet mandelmjöl
- 1 msk Vatten
Du behöver
- Matberedare
- Bakplåtspapper
- Kavel
Förvärm ugnen till 200°C.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Tillsätt ost och mandelmjöl i en matberedare och mixa tills osten börjar fastna i mandelmjölet och bildar stora smulor.
När du klämmer smulorna mellan händerna ska de hålla ihop som en deg.
Om degen är för smulig, tillsätt 1 msk vatten, lite i taget och mixa igen.
Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper tills den är 3 mm tjock.
Skär degen i 2,5 cm stora rutor.
Placera kexen på bakplåten och se till att de inte rör vid varandra.
Grädda kexen i 10 minuter. Ta ut bakplåten från ugnen och vänd kexen. Sätt tillbaka bakplåten i ugnen och grädda kexen ytterligare 3-5 minuter eller tills de är lätt bruna och känns fasta och knapriga när du rör vid dem.
Låt kexen svalna innan du äter dem.
Förvara kexen i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 2-3 dagar.