Go Back
+ servings
En skål fylld med gyllene ostkex som är strödda med färsk timjan.
Print
4 av 1 röst

Ostkex

Väldigt enkla, goda och lättbakade ostkex som bara kräver två ingredienser. Dessa passar jättebra till ostbrickan eller som snacks i tv-soffan.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bröd & kex, Snacks & tilltugg
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,5 dl Riven parmesanost
  • 1,5 dl Finmalet mandelmjöl
  • 1 msk Vatten

Du behöver

  • Matberedare
  • Bakplåtspapper
  • Kavel

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Tillsätt ost och mandelmjöl i en matberedare och mixa tills osten börjar fastna i mandelmjölet och bildar stora smulor. När du klämmer smulorna mellan händerna ska de hålla ihop som en deg. Om degen är för smulig, tillsätt 1 msk vatten, lite i taget och mixa igen.
  • Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper tills den är 3 mm tjock. Skär degen i 2,5 cm stora rutor. Placera kexen på bakplåten och se till att de inte rör vid varandra.
  • Grädda kexen i 10 minuter. Ta ut bakplåten från ugnen och vänd kexen. Sätt tillbaka bakplåten i ugnen och grädda kexen ytterligare 3-5 minuter eller tills de är lätt bruna och känns fasta och knapriga när du rör vid dem.
  • Låt kexen svalna innan du äter dem. Förvara kexen i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 2-3 dagar.