Ostinbakade oliver
Ostinbakade oliver är ett helt perfekt snack att ha på kvällen när man vill tugga på något som är lite salt och nyttigare än chips. Perfekt lchf-snacks.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Snacks & tilltugg, Vegetariskt
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 20 st oliver (kärnfria)
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl rapsolja (naturell)
- 2 dl parmesanost (Riven)
- 1 tsk torkad oregano
- 1 msk vatten
- 1 st ägg
- 0,5 tsk paprikapulver
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl, 1 dl parmesanost, olja och oregano i en skål till en deg.
Rulla ut degen till en rulle och skär 20 lika stora bitar av den.
Platta ut varje bit och placera en oliv i rulla ihop till en liten boll.
Blanda 1 dl parmesanost och paprikapulvret på en tallrik.
Doppa bollarna i ägget som du vispat ut med lite vatten och rulla dem sedan i parmesanosten. Placera på en plåt.
Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllene färg.
Ta ut och låt svalna. De smakar som bäst när de fått svalna.