Go Back
+ servings
En hög med ostinbakta oliver som ligger på ett genomskinligt fat.
Print
4,67 av 3 röster

Ostinbakade oliver

Ostinbakade oliver är ett helt perfekt snack att ha på kvällen när man vill tugga på något som är lite salt och nyttigare än chips. Perfekt lchf-snacks.
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Snacks & tilltugg, Vegetariskt
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 20 st oliver (kärnfria)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl rapsolja (naturell)
  • 2 dl parmesanost (Riven)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk vatten
  • 1 st ägg
  • 0,5 tsk paprikapulver

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  • Blanda mandelmjöl, 1 dl parmesanost, olja och oregano i en skål till en deg.
  • Rulla ut degen till en rulle och skär 20 lika stora bitar av den.
  • Platta ut varje bit och placera en oliv i rulla ihop till en liten boll.
  • Blanda 1 dl parmesanost och paprikapulvret på en tallrik.
  • Doppa bollarna i ägget som du vispat ut med lite vatten och rulla dem sedan i parmesanosten. Placera på en plåt.
  • Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllene färg.
  • Ta ut och låt svalna. De smakar som bäst när de fått svalna.