Go Back
+ servings
En ugnsform med gratinerade haricots verts täckta med smält ost.
Print
Inga röster än

Ostgratinerade haricots verts

Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Airfryer, Buffé/plockmat, Lättlagat, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 450 g Haricots verts
  • 2 msk Olivolja
  • 3 st Vitlöksklyftor, hackade/rivna
  • 1 tsk Flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl Riven parmesanost
  • 2,5 dl Riven mozzarellaost
  • 1 msk Pressad citron

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och täck en ugnsfast form med lite bakplåtspapper. (inget måste, men då slipper du en massa smält ost som fastnar i formen)
  • Blanda haricots verts, olivolja, vitlök, salt och svartpeppar tillsammans i en stor skål.
  • Lägg de gröna bönorna i ugnsformen.
  • Fördela riven parmesanost och riven mozzarella över det hela.
  • Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 20 minuter tills det att osten har smält och fått fin färg.
  • Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.
    En ugnsform med gratinerade haricots verts täckta med smält ost och grön lök.