Go Back
+ servings
En skål med baconlindade svampar, dekorerad med en kvist persilja.
Print
5 av 2 röster

Ostfyllda baconlindade champinjoner

Dessa ostfyllda baconlindade champinjonerna är ett helt magiskt och gott tillbehör som passar perfekt om du äter lchf eller keto. Funkar utmärkt att grilla.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Lättlagat, Snacks & tilltugg, Tillbehör
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 12 st Stora champinjoner
  • 12 st Skivor bacon
  • 200 g Färskost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Ev. lite srirachasås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C eller tänd grillen.
  • Ta bort foten ur champinjonerna och gröp eventuellt ur lite om det är dåligt med plats.
  • Blanda ihop din fyllning om du vill piffa till den lite, dvs smaksätt din färskost lite extra om du vill.
  • Fyll sedan varje svamp med ostfyllning.
    Flera fyllda champinjoner med en krämig fyllning på en träyta.
  • Linda en skiva bacon runt varje svamp. Om du kan, se till att hela svampen blir täckt av bacon. Du kan eventuellt använda fler skivor om du vill det.
    Champinjoner inlindade i bacon på en bakplåt med bakpapper.
  • Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper om du ska köra de i ugnen.
  • Ställ in i ugnen eller lägg de på grillen och tillaga i cirka 10 minuter. Om du grillar, se till att vända på svamparna så att de blir grillade överallt.
  • Ta ut och lägg upp på ett fat och servera direkt som de är eller som tillbehör till något gott kött.
    Grillad köttbit med baconlindade champinjoner och en skål med sås på en tallrik.