Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa
Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa är ett kanongott alternativ till vanliga tacos. Passar perfekt för dig som äter LCHF/low carb.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time45 minuter minuter
Total tid1 timme t 5 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Färsen
- 1,2 kg köttfärs
- 3 st ägg
- 100 g gul lök (finhackad)
- 5 st klyftor vitlök (finhackade)
- 1,5 dl pofiber
- 3 msk tamarisoja
- 2 msk spiskummin
- 2 msk paprikapulver
- 1 burk tacosås
- Salt
- nymalen svartpeppar
Fyllning
- 0,5 burk tacosås
- 150 g riven ost
Blanda ihop samtliga ingredienser för färsen.
Gör en liten pannbiff som du steker i panna för att smaka av så att det är lagom med salt och övriga kryddor.
Ta en bit bakplåtspapper (ungefär som en plåt) och platta ut färsen på den.
Bred ut tacosås över hela ytan och fördela den rivna osten över den.
Rulla ihop färsen som en rulltårta och placera på en ugnsplåt.
Ställ in i ugnen på 180 grader tills det att den är cirka 72 grader i mitten. Tyvärr har jag ingen tid att ange (en kökstermometer är ett måste att ha i alla kök). Ska jag gissa, så cirka 40 minuter i ugnen.
Ta ut och låt vila 5-10 minuter innan du skär upp den.