Go Back
+ servings
Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa som tillagas i en ugnsform.
Print
3,84 av 12 röster

Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa

Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa är ett kanongott alternativ till vanliga tacos. Passar perfekt för dig som äter LCHF/low carb.
Förberedelser20 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Färsen

  • 1,2 kg köttfärs
  • 3 st ägg
  • 100 g gul lök (finhackad)
  • 5 st klyftor vitlök (finhackade)
  • 1,5 dl pofiber
  • 3 msk tamarisoja
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 burk tacosås
  • Salt
  • nymalen svartpeppar

Fyllning

  • 0,5 burk tacosås
  • 150 g riven ost

Instruktioner

  • Blanda ihop samtliga ingredienser för färsen.
  • Gör en liten pannbiff som du steker i panna för att smaka av så att det är lagom med salt och övriga kryddor.
  • Ta en bit bakplåtspapper (ungefär som en plåt) och platta ut färsen på den.
  • Bred ut tacosås över hela ytan och fördela den rivna osten över den.
  • Rulla ihop färsen som en rulltårta och placera på en ugnsplåt.
  • Ställ in i ugnen på 180 grader tills det att den är cirka 72 grader i mitten. Tyvärr har jag ingen tid att ange (en kökstermometer är ett måste att ha i alla kök). Ska jag gissa, så cirka 40 minuter i ugnen.
  • Ta ut och låt vila 5-10 minuter innan du skär upp den.