Go Back
En hand som håller ett ostchips toppat med romröra och små bollar.
Print
3,12 av 17 röster

Ostchips med romröra

Ostchips med romröra är lite lyxigare snacks som är hur gott som helst, om du tycker om rom. Helt perfekt för dig som äter LCHF/keto.
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Snacks & tilltugg
Author: Lari Salminen

Materials

Ostchips

  • Riven ost
  • Dill

Romröra

  • Smetana
  • Rom
  • Finhackad rödlök
  • Citronklyftor

Instruktioner

Ostchips

  • Sätt ugnen på 215 grader (varmluft).
  • Lägg små högar av riven ost på en plåt med bakplåtspapper på. Lägg på lite hackad dill.
  • Ställ in i ugnen och grädda de i 8-12 minuter. Se till att hålla koll så de inte bränns, men de ska ju ändå få lite färg. Tiden varierar beroende på ostsort.
  • Ta ut och låt svalna. De stelnar till lite när de får svalna dessutom.

Romröran

  • Häll upp de olika ingredienserna i egna skålar.
  • Låt alla blanda ihop sin egen perfekta smakblandning. Det kanske finns andra smaksättare/kryddor som ni vill använda, men jag tycker att det räcker rätt så bra med smetana, rom, hackad rödlök och lite citron.
  • Servera med ostchipsen.