Go Back
+ servings
En tallrik med paprika och ostpannbiffar serverade med sås och grönsaker.
Print
Inga röster än

Ost och paprikapannbiffar

Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 900 g köttfärs
  • 50 g gul lök
  • 60 g röd paprika
  • 2 st ägg
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 dl grädde 40%
  • 10 g vitlök (hackad)
  • 200 g ost
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 60 g smör till stekning

Instruktioner

  • Hacka löken, vitlöken och paprikan fint. Fräs dem i en stekpanna i lite smör tills de är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  • Tärna osten i bitar som är ungefär 1x1 cm.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser till en fin färs och låt stå i cirka tio minuter.
  • Forma biffar och försök att fördela osten så gott det går så att alla biffar får några bitar ost i sig.
  • Stek dem i panna på medelhög värme så att de får fin färg. Lägg upp i en ugnsfast form och kör klart dem i ugnen sen.