Go Back
+ servings
Ugnsbakad lax med parmesan och örter i en vit ugnsform.
Print
Inga röster än

Örtbakad parmesanlax

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g laxfilé
  • 3 dl riven parmesanost
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.
  • Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.
  • Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.