Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Örtbakad parmesanlax
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
800
g
laxfilé
3
dl
riven parmesanost
4
dl
crème fraiche
1
dl
grekisk yoghurt
1
msk
färsk persilja, hackad
1
msk
färsk dill, hackad
1
tsk
torkad basilika
1
tsk
torkad timjan
0,5
tsk
salt
Instruktioner
Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.
Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.
Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.