Go Back
+ servings
En omelettwrap fylld med grönsaker och en krämig sås, skuren på mitten.
Print
5 av 3 röster

Omelettwrap

Enkel, fräsch och somrig rätt för den som älskar wraps och tunnbrödsrullar! Det går att variera den i många olika varianter. Jag valde att fylla min med kalkon och skinka den här gången.
Total tid35 minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Lunch, Resekost
Keyword: nyttigt, wraps
Yield: 4
Author: Emmy Rosander

Materials

Recept på wrapen

  • 8 st ägg
  • Salt
  • Peppar

Exempel på fyllning

  • Rökt skinka
  • Kalkonpålägg
  • Jalapeno
  • Saltgurka
  • Ost
  • Några nävar småbladsmix
  • Skivad gurka
  • Olivolja eller MCT-olja
  • Gräddfil (Eller majonnäs, smetana eller crème fraiche)
  • Några klickar mild chilisås
  • Gräslök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Separera vitorna och gulorna i varsin bunke och vispa vitorna till ett fluffigt skum.
  • Vänd sedan ner gulorna, salt och peppar försiktigt i vitorna. OBS! VISPA EJ! Genom att vända ner gulorna behåller man fluffigheten.
  • Smeta ut ett tunt lager av smeten på två plåtar med bakplåtspapper och grädda i 10 min.
    En platt omelettwrap som ligger på ett bakplåtspapper i en ugnsform.
  • Ta ut den och låt svalna. Lossa wrappen försiktigt från pappret med hjälp av en stekspade men låt den ligga kvar.
    Två plåtar med omelettwraps på bakpapper i en ugn.
  • Fyll wrappsen med vad du känner för och rulla ihop den med hjälp av pappret.
    Omelettwrap fylld med skinka, gurka, tomater och gräddfil på en plåt.

Anteckning

SVINNTIPS!
Om du har någon ostbit som "skräpar" i kylen, riv ner den och släng på. Eller om du har tex har lite crème fraiche eller liknade av olika sorter, blanda ihop dom med lite majonnäs och krydda med vad du gillar så har du en god sås till denna rätt.