Go Back
+ servings
Köttbullar i en ugnsform med parmesan sås och grönsaker som paprika och timjan.
Print
Inga röster än

Nötfärsbiffar i parmesansås

Biffar med smak av timjan, vitlök & citron i en härlig krämig parmesansås. En lyxig rätt som passar både till vardags och fest!
Total tid1 timme
Måltid: Gratänger, Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: alternativ på pannbiff, goda pannbiffar
Yield: 4 portioner
Calories: 1348kcal
Author: Emmy Rosander

Materials

Biffar

  • 1,2 kg nötfärs
  • 2 st ägg
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk soja
  • Lökpulver
  • Timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 25 g smör till stekning
  • 2 msk MCT-olja till stekning

Parmesansås

  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde 40%
  • 100 g parmesanost
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st spetspaprika eller vanlig paprika
  • 10 g smör

Instruktioner

Nötfärsbiffarna

  • Börja med biffarna. Knäck äggen i en stor bunke. Tillsätt kryddorna, salt och citron. smaka av. Det ska smaka väldigt mycket och salt.
  • Tillsätt färsen och blanda runt så att smeten fördelas jämt i färsen.
  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft med grillfunktion.
  • Hetta upp en järnpanna med smör och olja.
  • Forma färsen till biffar och stek på medelhög värme några minuter på varje sida så att biffarna får fin färg.
  • Lägg biffarna i en ugnsform.

Parmesansåsen

  • Nu är det dags att börja med såsen. Hacka paprikan och vitlöken i mindre bitar.
  • Ta fram en kastrull och hetta upp med en klick smör.
  • Fräs paprika och vitlök i smöret och rör om. Sänk till medelhög värme.
  • Tillsätt crème fraichen, låt crème fraichen smälta till en sås. Medan crème fraichen smälter kan du riva parmensanost.
  • Tillsätt grädde och riven parmesan.
  • Låt såsen puttra ett par minuter på låg värme, smaka av och salta lite.
  • Häll såsen över biffarna och grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Anteckning

Servera med antingen smörstekt blomkålsris, vitkålsmos eller en fräsch sallad!

Nutrition

Kalorier: 1348kcal | Kolhydrater: 7g | Protein: 65g | Fett: 117g | Fiber: 0,2g