Nötfärsbiffar i parmesansås
Biffar med smak av timjan, vitlök & citron i en härlig krämig parmesansås. En lyxig rätt som passar både till vardags och fest!
Måltid: Gratänger, Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: alternativ på pannbiff, goda pannbiffar
Yield: 4 portioner
Calories: 1348kcal
Author: Emmy Rosander
Biffar
- 1,2 kg nötfärs
- 2 st ägg
- 3 msk pressad citron
- 3 msk soja
- Lökpulver
- Timjan
- Salt
- Svartpeppar
- 25 g smör till stekning
- 2 msk MCT-olja till stekning
Parmesansås
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde 40%
- 100 g parmesanost
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st spetspaprika eller vanlig paprika
- 10 g smör
Nötfärsbiffarna
Börja med biffarna. Knäck äggen i en stor bunke. Tillsätt kryddorna, salt och citron. smaka av. Det ska smaka väldigt mycket och salt.
Tillsätt färsen och blanda runt så att smeten fördelas jämt i färsen.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft med grillfunktion.
Hetta upp en järnpanna med smör och olja.
Forma färsen till biffar och stek på medelhög värme några minuter på varje sida så att biffarna får fin färg.
Lägg biffarna i en ugnsform.
Parmesansåsen
Nu är det dags att börja med såsen. Hacka paprikan och vitlöken i mindre bitar.
Ta fram en kastrull och hetta upp med en klick smör.
Fräs paprika och vitlök i smöret och rör om. Sänk till medelhög värme.
Tillsätt crème fraichen, låt crème fraichen smälta till en sås. Medan crème fraichen smälter kan du riva parmensanost.
Tillsätt grädde och riven parmesan.
Låt såsen puttra ett par minuter på låg värme, smaka av och salta lite.
Häll såsen över biffarna och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Kalorier: 1348kcal | Kolhydrater: 7g | Protein: 65g | Fett: 117g | Fiber: 0,2g