Go Back
+ servings
Glasburk med glutenfri müsli fylld med nötter och frön på en mörk yta.
Print
Inga röster än

Nöt och kokosmüsli

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Tillbehör
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g kokosolja
  • 50 g riven kokos
  • 100 g krossade linfrön
  • 100 g Solroskärnor
  • 150 g skalade sesamfrön
  • 100 g pumpakärnor
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g valnötter
  • 100 g macadamianötter
  • 100 g sötmandel

Instruktioner

  • Hacka alla nötter så att de är i lite mindre bitar. Men det skall inte vara jättesmått, bara så att de är grovt hackade.
  • Värm en panna och låt nötterna rostas lite i pannan. Vänd på dem ofta så att de in bränns vid.
  • Rosta sesamfrön, pumpakärnor, solrosfrön och kokosflingor likadant.
  • Lägg allt i en stor kastrull. Häll på kokosoljan och ställ på värme och rör om så att oljan smälter. Rör om så att allt får lite smak av oljan.
  • Låt det hela svalna av och häll upp på fina burkar. Förvara i skafferi.