Go Back
+ servings
En bit saffranspannkaka serverad med vispad grädde och sylt på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Ninas saffranspannkaka

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 5 st ägg
  • 2 dl grädde 40%
  • 200 g naturell färskost
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 dl riven ost (mild)
  • 0,5 g saffran
  • 10 g smör

Instruktioner

  • Vispa upp äggen med elvisp.
  • Vispa i de övriga ingredienserna förutom smöret.
  • Låt smeten svälla i fem minuter. Smörj en ugnsfast form under tiden med smöret. Cirka 20x30 cm.
  • Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen på 225 grader. Grädda i cirka 20-25 minuter.