Najnis semlor
Supergoda semlor som är helt anpassade för dig som äter lchf, low carb eller keto. Mindre kolhydrater, inget socker och naturligt glutenfritt.
Förberedelser25 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Bullarna
- 4 ägg
- 3 msk Sötning
- 1 dl Grädde
- 3 msk Vatten
- 50 g Smält smör
- 1 dl Kokosmjöl
- 0,5 tsk Xantangummi
- 2 msk Fiberhusk
- 1 tsk Stött kardemumma
- 2 tsk Bakpulver
Mandelmassan
- 100 g Mandel, skållad och skalad
- 3 msk Sötning
- 4 droppar Bittermandelarom
- 0,5 dl Grädde
Gräddfyllning
- 2 dl Grädde
- 0,5 tsk Vaniljextrakt
Bullarna
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Ställ de åt sidan tills vidare.
Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
Tillsätt det smälta smöret och grädden. Rör ihop snabbt.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet. Rör ihop snabbt.
Ställ åt sidan 10 minuter så det får svälla. (gör mandelmassan under tiden)
Rulla så många bullar som du vill ha. Antingen fyra stora eller sex mindre. Fukta händerna så blir det lättare att rulla.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda bullarna cirka 25-30 minuter. Håll koll så att de inte får för mycket färg, det ska ju vara ljusa bullar.
Ta ut de när de är klara och låt de svalna på ett galler.
Mandelmassan
Mixa mandel och sötning i en matberedare.
Tillsätt grädde och bittermandelarom och mixa ihop till en så slät massa som du tycker om själv. Om det är för torrt, tillsätt lite mer grädde.
Lägg mandelmassan i lite plastfilm och forma till en rulle och förvara den i kylen.
Montering
Skär ett lock av varje bulle.
Gröp ur lite innehåll från underdelen av bullarna.
Blanda innehållet med mandelmassan.
Tillsätt lite vatten så att du får en bra konsistens.
Fyll bullarna med mandelmassa.
Spritsa på grädde.
Lägg på locket och pudra lite sukrin melis över.
Ät utan att få grädde på näsan.