Go Back
+ servings
En gryta med köttbullar, tomatsås och grönsaker i en stekpanna.
Print
Inga röster än

Mustig och het salsiccagryta

Denna gryta är en av mina favoriter och enkel att tillaga!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Grytor, Korv, Lättlagat, Middagstips
Yield: 3 portioner
Author: Anna Emilsson

Materials

  • 3-4 st färska salsiccakorvar
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ st röd spetspaprika eller vanlig paprika
  • 500 g krossade tomater
  • 1 st umamibuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk chiliflakes
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk Rosmarin torkad i burk eller färsk
  • Salt
  • Olivolja att steka i Eller smör/kokosolja

Instruktioner

  • Skala och skär upp den gula löken i bitar, inte för små.
  • Skär paprikan i lagom bitar.
  • Skär upp korven i större bitar.
  • Värm upp en stekpanna med olivoljan, gärna en med lite högre sidor alternativt en gryta.
  • Stek på den gula löken.
  • Pressa över vitlöken.
  • Lägg i korven och stek på den lätt.
  • Lägg i buljongtärningen, pressa lite på den så den löses upp efter du tillsatt vätska.
  • Häll i den krossade tomaten och 2 dl vatten.
  • Krydda med chiliflakes, rosmarin, peppar och salt.
  • Rör om lite ibland.
  • Låt koka i ca 15 min tills korven är genomkokt, utan lock.
  • Lägg i paprikan när det är 5 minuter kvar.
  • Servera gärna i djuptallrik och ruccolasallad på sidan.

Anteckning

Rapsolja fungerar också istället för olivolja.