Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Mustig och het salsiccagryta
Denna gryta är en av mina favoriter och enkel att tillaga!
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Grytor, Korv, Lättlagat, Middagstips
Yield:
3
portioner
Author:
Anna Emilsson
Materials
3-4
st
färska salsiccakorvar
1
st
gul lök
1
st
vitlöksklyfta
½
st
röd spetspaprika eller vanlig paprika
500
g
krossade tomater
1
st
umamibuljongtärning
2
dl
vatten
1
tsk
chiliflakes
nymalen svartpeppar
1
tsk
Rosmarin
torkad i burk eller färsk
Salt
Olivolja att steka i
Eller smör/kokosolja
Instruktioner
Skala och skär upp den gula löken i bitar, inte för små.
Skär paprikan i lagom bitar.
Skär upp korven i större bitar.
Värm upp en stekpanna med olivoljan, gärna en med lite högre sidor alternativt en gryta.
Stek på den gula löken.
Pressa över vitlöken.
Lägg i korven och stek på den lätt.
Lägg i buljongtärningen, pressa lite på den så den löses upp efter du tillsatt vätska.
Häll i den krossade tomaten och 2 dl vatten.
Krydda med chiliflakes, rosmarin, peppar och salt.
Rör om lite ibland.
Låt koka i ca 15 min tills korven är genomkokt, utan lock.
Lägg i paprikan när det är 5 minuter kvar.
Servera gärna i djuptallrik och ruccolasallad på sidan.
Anteckning
Rapsolja fungerar också istället för olivolja.